De inschrijvingslijst is volzet ! 

Er wordt een reservelijst opgemaakt.  Neem hiervoor contact via het contactformulier op de site

of stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Het was meer dan 70 jaar geleden dat Lieve Ferryn (91) nog eens meereed met een Citroën Traction Avant, de wagen die ze kent uit haar kinderjaren. “Thuis waren we met 8 en de kleinsten werden toen in de kofferbak geplaatst, stel je voor”, zegt het kranig oudje, die tijdens een ritje met de oldtimer geëmotioneerd raakte. Enkele andere bewoners van Home Vrijzicht waagden zich zelf aan een toertje naast Belgisch rallykampioen Paul Lietaer, die weliswaar het gaspedaal niet volledig indrukte.

Normaal is het er rustig, maar dinsdagnamiddag werd de parking van het woonzorgcentrum Home Vrijzicht in Elverdinge omgetoverd tot iets wat leek op een een rally servicepark. Je hoorde er luide motoren en er hing een brandstofgeurtje. “Mijn man Patrick Mylleville is een fervent rallypiloot en hij neem regelmatig deel aan de Historic Rallywedstrijden”, zegt Marjan Sinnaeve, die werkt in het woonzorgcentrum. “Ik vroeg mijn ventje op een bepaald moment of hij eens geen zin zou hebben om langs te komen bij ons op het werk om enkele bewoners te plezieren met een rondrit. En zo geschiedde.” Patrick maakte een paar collage-rallyrijders warm om deel te nemen aan het evenement, waaronder niemand minder dan Belgisch kampioen Paul Lietaer.

Naast rallywagens kwamen enkele mooie oldtimers naar Elverdinge afgezakt, zoals een Citroën Traction Avant. Die wagen werd vanaf 1934 door Citroën geproduceerd. Het was de eerste in serie geproduceerde wagen met voorwielaandrijving. “Ik ben heel erg onder indruk”, zegt Lieve Ferryn (91) uit Elverdinge. “Mijn ouders hadden zo’n auto en ik heb die wagen vele jaren weten rijden bij mij thuis. Wij waren met 8 kinderen. Mijn broer reed en mijn mama zat ernaast. De oudste kinderen zaten achteraan en de kleinsten in de koffer, stel je voor. Nu zou dat niet meer mogen. Ik had er eigenlijk wel mee willen leren rijden, maar mijn broer was jaloers en liet het niet toe”, vertelt Lieve. Lieve Ferryn was blij, en zelfs geëmotioneerd, dat ze nog even meekon met de Citroën. “Dit was echt genieten en een stukje nostalgie voor mij.”

 

Rallyrijder Paul Lietaer zegt met plezier deel te nemen aan het initiatief. “Ik doe dit eigenlijk niet zo vaak, maar het is leuk om mensen een leuk moment te bezorgen. Ik geef natuurlijk geen volle gas, want dan zou het niet meer leuk zijn.” Naast de oudjes van het woonzorgcentrum mochten ook leerlingen van het 4de tot het 6de leerjaar een ritje maken als passagier.

VIDEO van het evenement  kan bekeken worden onder de rubriek "VIDEO'S"

 

 De foto's en video van de rit staan op de site.

Veel kijkplezier!

 

 

 

 

Dank aan alle medewerkers en aan alle deelnemers voor de geslaagde rit.